Contouring sau Non-touring????

Hello!

Știți cine este Kim Kardashian? Cred că da. Dacă nu, un simplu click pe Google și găsiți informații câte doriți. O menționez în acest articol pt că a fost numită regina contouring-ului! Makeup-artiştii lucrează de mult timp cu această  tehnică în machiajul pt teatru, televiziune, spectacole, însă Kim a creat o modă, ca să zic așa…

CONTOURING este tehnica de machiaj prin care te joci cu lumini și umbre astfel încât să te apropii de idealul de frumusețe – față ovală, ochi migdalați, nas perfect, buze voluptoase, etc… Imaginea „The perfect woman”! Ce mai contează când femeia arată PERFECT?

Care-va să zică, se iau 2 corectoare (sunt produse create special, ca să vă fie mai ușor), unul mai închis și altul mai deschis. Cu cel închis desenăm umbre unde vrem să ascundem ce nu ne place la fața noastră. Cu cel deschis aducem lumină pe zonele pe care dorim să le scoatem în evidență. Se estompează totul astfel încât să nu se vadă dungi și delimitări între cele doua nuanțe și se fixează cu pudră, una închisă pt umbre și una deschisă pt lumini. Există tot felul de șabloane, dar vă zic sincer că nu este chiar așa simplu. Vedeți voi, ar fi valabil doar în cazul gemenelor. Altfel, fiecare cu moaca lui! Trebuie sa-ti cunoști foarte bine fizionomia, să te uiți la mai multe tutoriale video pe youtube la makeup-artisti, să exersezi mult acasă și să nu ieși din casă conturată până cand nu iți iese perfect!

Atenție, contouring-ul nu este pt uzul zilnic. Oricât de perfect ai lucra, la lumina zilei se vede ca naiba! Dacă vrei să ai contouring ziua, creezi umbre cu o pudră mată, mai închisă cu doua nuanțe decât fondul de ten, cu tonalitate rece. Să nu fie bronzer, bronzer-ul este altceva, are tonalitate caldă,  de obicei aurie, portocalie. Alt sfat important! Un ten matur are deja multe umbre pe față, dacă mai pui umbre rezultatul este departe de perfecțiune… Deci, fără umbre pe tenul matur!!!!

Sursa foto:

https://www.iconiclondoninc.com

Mai nou, aceeași Kim Kardashian a declarat că a trecut la non-touring. Cu exceptia nasului, mai adaugă ea, discret. Deci, nasul ei este perfect datorită contouring-ului… Ha-ha! Fir-ar ele de operații estetice!

Deeeeci, NON-TOURING este tehnica de machiaj prin care ne jucăm doar cu lumini. Se mai numește și STROBING. Știți ce este stroboscopul, nu? Să strălucim fetelor! Nici asta nu este o chestie nouă pt makeup-artisti. Așaaaa! Deci adăugăm lumină pe pomeți, bărbie, V-ul buzei superioare, colțul intern al ochilor, vârful nasului, osul nazal, arcade, frunte.  Vedeți că au apărut tot felul de creme, geluri, pudre strălucitoare, iluminatoare se numesc.

Vă spun, din nou, dacă doriți să ieșiți așa strălucitoare ziua, s-ar putea să orbească cineva, iar noi fetele nu vrem să facem rău nimanui. Vă rog din suflet, fără sclipici ziua! Dacă nu vă puteți abține, măcar folosiți ceva ușor perlat, delicat, pe pomeți, colțul intern al ochilor și V-ul buzelor, atât.

În cazul unui ten gras, cu porii larg deschişi, urme de acnee, riduri, sclipiciul nu face decât să accentueze problemele. Deci lumina scoate în evidență, acesta este principiul de bază. Less is more!

Și încă ceva! Nu folosiți sclipici pe post de blush! Blush-ul sclipicios nu se folosește decât seara și doar dacă aveți un ten perfect. Iar pomeții nu sunt până la mijlocul obrazului, da?

Sursa foto: 

http://faze.ca

Produse bune și accesibile:

-L’Oréal – Accord Parfait Highlight -iluminator lichid

-Maybelline Master Contouring V-Shape Duo Stick – baton de conturare

-Nyx Wonder Stick – baton de conturare

-Sleek Face Form Kit – paletă de conturare cu blush, pudră 

-Sleek Contour Face Kit – paletă de conturare, pudră 

-Nyx Cheek Contour Duo Palette Double Date – paletă de conturare, pudră

-Nyx Cream Highlight Contour Palette – paletă de conturare cremoasă. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s